Tiramisu torta
about-us
Tiramisu torta
about-us
about-us DEKLARACIJA:

Zašto je tako poseban?
Tiramisu je popularna, laka, penasta torta, napravljena prvi put početkom 60-tih godina prošlog veka u gradiću Trevizo, u Italiji.
Donji sloj je uobičajeno od biskvitnog testa ili piškota, natopljenog mešavinom kafe, ruma ili likera. Sledi vazdušasti, svetao sloj od dobro umućenih žumanaca i šećera sa italijanskim maskarpone sirom. U originalnom receptu ovoj mešavini dodaje se i Marsala, slatko sicilijansko vino. U francuskoj verziji to može biti neko slatko suvo belo vino ili šampanj.
U „Hleb&Kifle“ recepturi koristimo amareto liker, koji našoj Tiramisu torti daje posebnu, prepoznatljivu aromu i ukus. Sledi sloj strugane čokolade i šlaga, po kojima se posipa kakao prah.
Zašto je tako ukusna?
Ovo je vrlo omiljena poslastica, upravo zbog svog specifičnog aromatičnog ukusa. Lak i penast, tiramisu se prosto sam jede. Neosetno, a slasno.
U bukvalnom prevodu, tiramisu znači: ponesi me, pokupi me. Ili: pojedi me ODMAH, što bi vam verovatno rekli svi ovdašnji mnogobrojni ljubitelji ove popularne torte. Posebno oni koji je naručuju u „Hleb&Kifle“ pekarama.
Kvalitet više:
Čak i oni koji strogo vode računa o kalorijama, dopustiće sebi slabost kada je u pitanju „Hleb&Kifle“ tiramisu.
Lak i niskokaloričan, istovremeno slastan i aromatičan, „Hleb&Kifle“ tiramisu prosto se topi u ustima.
Sastojci: maskarpone sir, liker amareto

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima:
about-us about-us about-us about-us about-us
about-us
Svideće vam se i...
about-us
Tartaleta jagoda

Tartaleta jagoda


Domaći kolač sa malinama

Domaći kolač sa malinama


Biskvitni kolač sa šljivama

Biskvitni kolač sa šljivama


Cheese cake

Cheese cake


Moskva šnit

Moskva šnit


Posni plazma ananas kolač

Posni plazma ananas kolač


Pravi ekler

Pravi ekler


Tart sa čokoladom i lešnicima

Tart sa čokoladom i lešnicima


Naša krempita

Naša krempita


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER