Zašto je tako poseban?
Tiramisu je popularna, laka, penasta torta, napravljena prvi put početkom 60-tih godina prošlog veka u gradiću Trevizo, u Italiji.
Donji sloj je uobičajeno od biskvitnog testa ili piškota, natopljenog mešavinom kafe, ruma ili likera. Sledi vazdušasti, svetao sloj od dobro umućenih žumanaca i šećera sa italijanskim maskarpone sirom. U originalnom receptu ovoj mešavini dodaje se i Marsala, slatko sicilijansko vino. U francuskoj verziji to može biti neko slatko suvo belo vino ili šampanj.
U „Hleb&Kifle“ recepturi koristimo amareto liker, koji našoj Tiramisu torti daje posebnu, prepoznatljivu aromu i ukus. Sledi sloj strugane čokolade i šlaga, po kojima se posipa kakao prah.
Zašto je tako ukusna?
Ovo je vrlo omiljena poslastica, upravo zbog svog specifičnog aromatičnog ukusa. Lak i penast, tiramisu se prosto sam jede. Neosetno, a slasno.
U bukvalnom prevodu, tiramisu znači: ponesi me, pokupi me. Ili: pojedi me ODMAH, što bi vam verovatno rekli svi ovdašnji mnogobrojni ljubitelji ove popularne torte. Posebno oni koji je naručuju u „Hleb&Kifle“ pekarama.
Kvalitet više:
Čak i oni koji strogo vode računa o kalorijama, dopustiće sebi slabost kada je u pitanju „Hleb&Kifle“ tiramisu.
Lak i niskokaloričan, istovremeno slastan i aromatičan, „Hleb&Kifle“ tiramisu prosto se topi u ustima.
Sastojci: maskarpone sir, liker amareto