Zašto je tako posebna?
„Saher” je verovatno jedna od najpoznatijih torti na svetu.
Kao i sve velikane, tako i ovog poslastičarskog obavija legenda. Po njoj, baš u trenutku kada je slavni princ Meternih priređivao zabavu na kojoj je želeo da njegovi kuvari svojim umećem ostave zvanice bez daha, razboleo se njegov glavni kuvar.
Tako je sva odgovornost pala na mlada pleća domišljatog i veštog šesnaestogodišnjeg Franca Sahera, učenika Meternihovog šefa kuhinje.
A on je u jednom dahu napravio to čokoladno, vlažno paperjasto čudo od torte, sa džemom od kajsija i glazurom od gorke, crne čokolade. I ušao u legendu.
Taj komadić Beča čiju originalnu recepturu njeni autori ljubomorno čuvaju od 1832. godine, kada je i nastala, „Hleb&Kifle“ donele su u svoje pekare u Beogradu i Novom Sadu. Naravno, „H&K Saher“ nije kopija, već original. Sa našom, autentičnom recepturom.
Zašto je tako ukusna?
„H&K Saher“ je vazdušasta, meka, zamešena od najkvalitetnije crne čokolade, butera, jaja, brašna i slatke pavlake, sa taman koliko treba najboljeg džema od kajsije, tik ispod sjajne glazure od belgijske čokolade.
Kvalitet više:
„H&K Saher“ kao i čuveni bečki original, možete da naručite samo u „Hleb&Kifle“ pekarama. I tako obradujete sebe i one koje volite u svakoj prilici.
Sastojci: crna belgijska čokolada, domaći džem od kajsije