Zašto je tako poseban?
Espreso je jako jaka kafa. U svakom pogledu. Čist eliksir. Esencija ukusa, mirisa i arome.
Prvi espreso napravio je, naravno, Italijan. Angelo Moriondo, 1885.godine.
Moralo je da prođe još dve decenije, dok se u kafeterijama nisu pojavile prve mašine za pravljenje ovog kafe eliksira i tako ga učinile masovno popularnim i dostupnim širom sveta.
Zašto je tako ukusan?
Iako se originalni italijanski naziv odomaćio u svim jezicima i krajevima sveta, šarm i osobenost ove kafe možda ipak najbolje opisuje francuski izraz: "Petit noir". Espreso: taman kao noć i sladak kao greh.
Kvalitet više:
Za ljubitelje širom sveta, savršen trenutak znači ispijanje ovog malog, crnog, jakog i aromatičnog “mračka”, espresa sa mekim, zlatno smeđim slojem stabilne kremaste pene. Ali, ima i onih koji vole “mekšu” varijantu. Jak ukus kafe tek malo ublažen mlekom. Pa ako baš takav volite, probajte naš HLEB&KIFLE espreso sa mlekom. Nećete pogrešiti.